Instagram Reels

Hebben jullie de nieuwste functionaliteit van Instagram al ontdekt? Reels! Deze nieuwe functionaliteit van Instagram heeft veel overeen met het bekende TikTok. TikTok is een mobiele app waarbij je leuke, grappige, maar ook serieuze video’s kunt opnemen. Deze video’s combineer je vervolgens met speciale effectenen (achtergrond)muziek.

Instagram Reels biedt bedrijven de mogelijkheid om op een creatieve en authentieke manier hun doelgroep via Instagram te bereiken. Reels is speciaal ontwikkeld om op een makkelijke manier content te creëren. Dit biedt bedrijven een mooie kans om op een meer menselijke, minder perfecte manier het bedrijf te laten zien. Dit kan geweldig zijn voor het opbouwen van echte relaties en het versterken van de community. Daarnaast creëert Reels enorme kansen voor bedrijven die awareness en sales willen generen via dit platform. Je kunt namelijk op de uitgelicht pagina terecht komen en mensen die jou dan nog niet volgen zullen jouw content zien! Hiermee bereik je een heel nieuw publiek en ze kunnen meteen op de volgknop klikken.

De voordelen van Instagram Reels op een rij:

✔️  Vergroot zichtbaarheid: Reels is zichtbaar onder #hashtags, op de uitgelicht pagina en op de nieuwste pagina “voorgestelde Reels”.
✔️ Makkelijk in gebruik: Reels zijn makkelijk te maken en het mooiste: ze hoeven juist niet perfect te zijn. ⁠⠀
✔️ Vergroot bereik: Het algoritme van Instagram geeft accounts die gebruik maken van Reels voorrang (hoger bereik) in het nieuwsoverzicht.

Wat denk jullie van deze nieuwe functionaliteit op Instagram?